Sponsors aan AIME – boot Anthony Casa

De gevolgen blijven voor de Vereniging van Onafhankelijke HypotheekDeskundigen (AIME) na revelaties van onzedelijke opmerkingen die door zijn voorzitter worden gemaakt.

Vorige week is gebleken dat AIME voorzitter en oprichter Anthony Casa wordt aangeklaagd voor smaad voor het maken van ruwe, seksueel expliciete opmerkingen over Theresa Niemiec, de vrouw van Quicken Loans executive vice president Austin Niemiec. Kort daarna trokken Flagstar Bank, Plaza Home Mortgage en Caliber Home Loans, alle sponsors van AIME, hun steun in. Andere kredietverstrekkers, waaronder Paramount Residential Mortgage Group (PRMG) en United Wholesale Mortgage (UWM) zijn blijven staan door AIME, maar hebben afgegeven verklaringen veroordelen Casa’s opmerkingen.

Op donderdag, Casa bracht een verklaring excuses voor de opmerkingen en zeggen dat hij zou nemen “een verlof” van AIME.

“Het AIME-team zal worden geleid door onze president, Marc Summers en EVP van Strategie, Katie Sweeney,” schreef Casa in de verklaring. “Aime’s missie en focus zal niet veranderen.”

In een Facebook-post over casa’s verlof, Sweeney herhaalde AIME’s missie, terwijl erkennen dat seksisme is een probleem in de industrie.

“De industrie en haar huidige leiders hebben een aantal harde werk vooruit om ervoor te zorgen vrouwen worden behandeld met hetzelfde respect als onze mannelijke tegenhangers,” zei ze. “Ik vertrouw erop dat AIME en Anthony een rol zullen spelen in die positieve verandering. Ik ben van plan er zeker van te zijn. … Ik zal je niet teleurlaten. Marc zal je niet teleurlaten. Het getalenteerde, diverse en toegewijde team dat we bij AIME hebben samengesteld, zal je niet teleurstelen.”

Nochtans, zeggen sommige geldschieters – met inbegrip van de sponsors die hun steun terugtrokken – een eenvoudig verlof niet genoeg is, en dat zij AIME niet zullen sponsoren terwijl Casa met de organisatie wordt verbonden.

“Als gevolg van het onverdedigbare gedrag van aime’s voorzitter, Plaza Home Mortgage heeft besloten om de sponsoring van AIME op te schorten,” zei het bedrijf in een verklaring. “… Intimidatie en vrouwonvriendelijk gedrag kunnen en zullen niet worden getolereerd door ons bedrijf in welke vorm dan ook. Hoewel Plaza de missie van AIME en haar leden volledig ondersteunt, kunnen we de organisatie niet sponsoren onder haar huidige leiderschapsstructuur.”

Caliber Home Loans zei ook in een verklaring dat het zou “blijven alle steun van AIME in te houden”, terwijl CASA is geassocieerd met het.