Nieuwe studie vergelijkt nut van agentprofielen bij Zillow, Realtor.com, HomeLight, Facebook, Yelp

Niet alle online platforms zijn gelijk gemaakt als het gaat om het verstrekken van betrouwbare, relevante informatie over de natie makelaars. Volgens nieuw onderzoek van de Consumentenbond van Amerika, die het nut van informatie over individuele makelaars op Zillow, Realtor.com, HomeLight, Yelp, Facebook en de websites van agenten zelf vergeleek, biedt slechts één consistent robuuste beoordelingen van agentprestaties: Zillow.

“Consumentenselectie van een agent heeft een grote invloed op de vraag of ze een goede waarde ontvangen van de verkoop,” zei Stephen Brobeck, senior fellow bij CFA en auteur van Het kiezen van een makelaar: een evaluatie van informatiebronnen over de kwaliteit van de dienstverlening. “Zillow agent profielen vertegenwoordigen een waardevolle bron van informatie voor het maken van deze keuze.”

Weten waar de meest nauwkeurige agent informatie kan worden benaderd is van extreme waarde voor huizenkopers, vooral in een tijd waarin consumenten besteden zo weinig tijd te bepalen welke agenten om mee te werken. Het rapport beschrijft de bevindingen van een NAR-enquête uit 2018, waaruit bleek dat 75 procent van de kopers slechts één agent “interviewde”, terwijl 75 procent van de verkopers slechts één agent “contact”eerde. Een schokkende 69 procent van de eerste kopers geïnterviewd een agent, terwijl 80 procent van de verkopers ingehuurd een van de eerste twee agenten die ze ontmoetten.

Brobeck’s onderzoek heeft aangetoond dat de meeste van de agent informatie beschikbaar voor de consument is ernstig ontbreekt in de diepte. Als die bewering waar is, waar zijn deze mensen hun keuze van makelaar op gebaseerd?