Nieuw wetsvoorstel zou helpen eerste keer kopers te midden van pandemie

Een nieuw wetsvoorstel ingevoerd om het Congres deze week is bedoeld om te helpen first-time huizenkopers de aankoop van een huis tijdens en na het herstel van de COVID-19 crisis.

De first time Homebuyer Pandemic Savings Act, geïntroduceerd door Rep Sean Patrick Maloney (D-N. Y.), zou toestaan dat de eerste keer huizenkopers om geld op te nemen van hun pensioen rekeningen onder de paraplu van COVID-19-gerelateerde distributies om te helpen met de aankoop van een huis. Onder het wetsvoorstel, tot $ 25.000 van de coronavirus-gerelateerde distributies zou worden vrijgesteld van belasting en boete-vrij als in de richting van een aanbetaling voor een huis.

“Ervoor zorgen dat de volgende generatie huiseigenaren hebben de middelen die ze nodig hebben om hun eerste huis te kopen gaat een grote rol spelen in ons economisch herstel,” zei Maloney. “Dit wetsvoorstel is een slimme, innovatieve manier om nieuwe kansen te brengen aan nieuwe huizenkopers en jonge gezinnen te helpen een stap dichter bij het realiseren van de Amerikaanse droom.”

Het wetsvoorstel heeft gekregen de thumbs-up van de National Association of Realtors, die heeft opgeroepen leden van het Huis van Afgevaardigden om mede-sponsor en ondersteuning.