Meer dan de helft van de hypotheekleners geconfronteerd met inkomensverlies te midden van COVID-19

Met het coronavirus pandemie verre van voorbij, miljoenen Amerikanen blijven worstelen onder het gewicht van een recessie.

Meer dan 53% van de hypothecaire kredietnemers gemeld een soort van inkomensverlies sinds de COVID-19 uitbraak leidde tot een landelijke economische shutdown, volgens een LendingTree enquête van meer dan 1.000 hypotheek leners. Uit elkaar gegaan naar leeftijdsgroepen had 61% van de millennials te maken met inkomensverlies, gevolgd door 57% van Gen X en ongeveer 37% van de babyboomers.

Hoewel meer dan de helft van de leners zag inkomensverliezen, slechts 18% van de hypotheek leners hebben gemist een hypotheek betaling sinds maart 2020. Van degenen die hebben uitgesteld betalen rekeningen, 5% waren niet in een hypotheek verdraagzaamheid plan met hun geldschieter, die een tijdelijke vermindering of opschorting van maandelijkse betalingen mogelijk maakt.

Ondertussen, 82% van de leners zijn blijven betalingen te doen – 22% van die in een hypotheek overeenkomst. De enquête bleek dat slechts 30% van de hypothecaire kredietnemers zijn aangegaan in een verdraagzaamheid deal, terwijl 12% zijn nog steeds onderhandelen over de voorwaarden van hun hypotheek verlichting, en 2% werden geweigerd lening betaling uitstel.