Laag aanbod leidde tot hogere huurprijzen in juni – verslag

Met unit aanbod opdrogen en de vraag groeit sterk, huurprijzen op markt-tarief eigenschappen klom in juni, volgens een nieuw rapport van MRI Software.

Om de impact van COVID-19 op betaalbare en openbare woningen in de VS te meten, vergeleek MRI gegevens van meer dan 1 miljoen markttariefeenheden en 1,5 miljoen betaalbare en openbare woningen in februari-juni 2020 en februari-juni 2019.

De bevindingen van het rapport bleek dat lease prijzen in juni steeg van de 5% daling in mei als aanbod van eenheden aangescherpt als gevolg van huurders kiezen om te blijven zitten te midden van de coronavirus pandemie. De stijging weerspiegelde de lage omzet bij meergezinseenheden in activaklassen ten opzichte van 2019, samen met een groeiende vraag naar marktrente-eenheden. Het verkeersvolume tegen marktconforme woningen sprong in juni op jaarbasis met 18%.

Huurders bleven ook hun creditcards gebruiken om huur te betalen, volgens het rapport. Het gebruik van kaartbetalingen onder inwoners van markttariefeenheden was in juni 78% hoger dan in februari. MRI toegeschreven de stijging aan een van de twee factoren: credit card fee ontheffingen van verhuurders of bewoners ‘financiële problemen.