Hoge werkloosheidscijfers verlichten huurprijsgroei in mei

Amerikaanse huurprijs groei vertraagde dramatisch in mei als een piek in de werkloosheid en stay-at-home orders bleven tegenhouden huurvraag.

De jaarlijkse huurprijsstijgingen vertraagden tot een 10 jaar-laag van 1,7% in mei, van een stijging van 2,9% op jaarbasis in mei 2019, volgens de nieuwste CoreLogic Single-Family Rent Index (SFRI).

“Single-family huur groei vertraagde abrupt in mei als de natie voelde de volledige impact van de economische crisis veroorzaakt door de pandemie,”zei Molly Boesel, hoofdeconoom bij CoreLogic. “Sommige metrogebieden, vooral die die van toerisme afhankelijk zijn, werden het hardst getroffen door baanverlies. Met de werkloosheidscijfers voorspeld om hoog te blijven door het einde van het jaar, kunnen we verwachten dat verdere versoepeling van de huurgroei als de economie worstelt dit jaar.”

Terwijl de prijsgroei in alle vier de lagen afkoelde, bleef de kloof tussen low-end en high-end tiers groter worden naarmate de prijzen onder high-end verhuur aanzienlijk daalden. De nationale eengezinshuur groei over de vier lagen, en de jaar-op-jaar veranderingen, waren als volgt:
De prijs (75% of minder dan de regionale mediaan) daalde van 3,5% naar 2,8%
De prijs lager (75% tot 100% van de regionale mediaan) daalde van 3,1% naar 1,9%
De duurdere prijs (100% tot 125% van de regionale mediaan) daalde van 8% naar 1,6%
De hogere prijs (125% of meer dan de regionale mediaan) daalde van 2,5% naar 1,3%