Freddie op 50 – meer dan $ 10trn in de verstrekte financiering

Freddie Mac viert deze week zijn 50ste verjaardag. Sinds haar oprichting, heeft de GSE meer dan 10 biljoen dollar in de financiering van de Amerikaanse woningmarkt.

“Mijlpalen bieden een belangrijke kans om te pauzeren, de balans op te maken van het verleden en vooruit te kijken naar de uitdagingen en kansen die de toekomst biedt,” aldus David Brickman, CEO van Freddie Mac. “In de afgelopen 50 jaar, in goede en in slechte tijden, hebben we een vitale rol gespeeld in het verstrekken van woningen aan bijna 80 miljoen eigenaren en huurders. Van toonaangevende innovaties en marktstabiliteit tot betaalbare woningen voor gezinnen in het hele land, iedereen bij Freddie Mac is gericht op het leiden van de industrie.”

Over zijn eengezinsbedrijf, Freddie Mac heeft de financiering mogelijk gemaakt voor bijna 67 miljoen eengezinswoningen, voor 9,8 biljoen dollar in eengezinskrediet financiering sinds 1970. Sinds 1990 zijn twintig miljoen betaalbare woningen gefinancierd. De GSE heeft gediend 56 miljoen starters in de eerste keer huizenkopers sinds 1990, en heeft voorkomen dat 1,9 miljoen faillissementen sinds 2001.

Freddie heeft ook gefinancierd 10,7 miljoen meergezinswoningen voor een totaal van 618,6 miljard dollar in de totale multifamily lening vinden sinds 1993. Het heeft sinds 2010 5,4 miljoen betaalbare huurwoningen gefinancierd.