Financiële ontberingen nivellering af voor hypotheek kredietnemers – TransUnion

Het percentage van de hypotheek kredietnemers omgaan met financiële problemen als gevolg van het coronavirus pandemie kan beginnen af te vlakken, volgens nieuwe gegevens van TransUnion.

De credit-reporting bedrijf vond dat het percentage van de rekeningen in financiële moeilijkheden begon te matigen in juni voor kredietproducten zoals hypotheken, creditcards, autoleningen en persoonlijke leningen.

Rekeningen in “financiële ontberingen” – die wordt gedefinieerd door factoren zoals verdraagzaamheid programma’s, uitgestelde betalingen, bevroren rekeningen of bevroren achterstallige betalingen – hebben voor een groot deel gehouden delinquentie nummers onder controle als het land blijft worstelen met de economische gevolgen van COVID-19. De meest recente financiële problemen van TransUnion bevatten alle ontberingen accommodaties in het bestand aan het einde van juni en alle rekeningen die al in accommodatie voorafgaand aan de COVID-19 pandemie.

Het aantal consumenten in de financiële problemen staat nu matigen; na drie maanden van grote stijgingen, het tempo van de financiële ontberingen groei leek te vertragen in juni. Het aandeel van hypotheken in financiële moeilijkheden status is eigenlijk gedaald vanaf de mei piek:
Financiële ontberingen programma’s hebben geholpen om delinquentie nummers onder controle, volgens TransUnion.

“Accommodatie programma’s hebben consumenten voorzien van de broodnodige betalingsflexibiliteit als externe triggers zoals de stijgende werkloosheid en een daling van de overheid hulpfondsen zijn begonnen met de toekomstige vooruitzichten van de portemonnee van de consument vorm te geven,” zei TransUnion.