Een snelle blik op het unieke proces van het onderschrijven VA leningen

De wereld van VA leningen, zo rijp met zakelijke kansen als het is, wordt nog steeds gezien door veel initiatiefnemers als een niche ruimte. Die overtuiging heeft geleid tot een hardnekkig gebrek aan begrip van VA leningen en wat het onderschrijven van dergelijke overeenkomsten vereist. Een recente online paneldiscussie georganiseerd door VA kredietverstrekker NewDay USA geprobeerd om meer duidelijkheid te brengen aan de ruimte en initiators aan te moedigen om te overwegen het toevoegen van VA leningen aan hun arsenaal van producten.

“Fundamenteel,” NewDay COO Michael Oursler vertelde de aanwezigen, “het verschil tussen FHA en VA – vaak zijn ze op een hoop gegooid als Ginnie Mae producten – is dat de FHA richtlijnen zijn zeer rigide en zwart-wit, en de VA richtlijnen zijn niet. En dat is opzettelijk.”

Vaak, bij terugkeer van plicht of na wordt gelost, veteranen geconfronteerd met een schat aan unieke uitdagingen die hen kunnen verlaten op zoek naar minder dan krediet-waardig in de ogen van niet-VA kredietverstrekkers. Wanneer in het buitenland, service leden zijn vaak niet in staat om op de top van hun dag-tot-dag bankieren, wat betekent dat fouten in autobetalingen of transfers, of andere meldingen van schuldeisers, kan worden gemist. De overgang van actieve dienst naar burgerleven kan leiden tot pieken in kredietgebruik en gemiste betalingen. Militairen zijn ook frequent doelwit van fraude, die hen kan verlaten met aanzienlijke financiƫle puinhoop op te ruimen zodra ze terug op Amerikaanse bodem.

De uitgebreide kredietrichtlijnen van VA-leningen maken het mogelijk om rekening te houden met de situatie van elke individuele veteraan; of, zoals vermeld in een vaak geciteerde lijn van Bill White, voormalig adjunct-directeur van de lening beleid voor de VA, “Zolang kredietverstrekkers document hun redenering, het is uiterst onwaarschijnlijk VA personeel ooit zou nemen probleem met hun beslissing.”