Een kijkje in het begeleidingsprogramma van een toonaangevende DPA-provider voor huizenkopers

CBC Mortgage Agency aangekondigd dat het zou worden uitbreiding van haar Lener Succes Program, de lopende post-aankoop counseling plan van de geldschieter biedt haar klanten, van 12 tot 18 maanden, gratis.

De uitbreiding zal zeker helpen leners be├»nvloed door voortdurende verstoring COVID-19 van de Amerikaanse economie, maar Miki Adams, CBC’s executive vice president, zegt dat het in de werken lang voor de komst van de pandemie. De nieuwe 18-maanden venster is bedoeld om CBC klanten blijvende toegang tot een programma zowel zij als het bedrijf hebben gevonden gunstig.

“We denken er al jaren over om het uit te breiden, alleen vanwege het goede dat het doet,” zegt Adams.

In het hart van CBC’s Borrower Success Program is een verlangen om de klanten van het bedrijf te begeleiden door de uitdagingen van homeownership die kunnen vangen lange tijd huurders niet op de hoogte: onvoorziene onderhouds-en reparatiekosten, stijgende onroerend goed belastingen en rekeningen, en, voor sommigen, vasthouden aan een consistente betalingsschema. Door het verstrekken van leners een-op-een begeleiding in plaats van het telefoonnummer voor een call center, CBC hoopt de rol van ondersteunende mentor te nemen, iemand die een verontruste huiseigenaar zou zich veilig voelen eerlijk te zijn met, in plaats van die van de ademhaling-down-your-neck verzamelaar, die Adams zegt leners zijn vaak minder bereid om zich te wenden tot met hun problemen.