De gezondheid van de woningmarkt van de stad correleert met economische veerkracht aan COVID-19 – rapport

De prestaties van de huizenmarkt van een stad tijdens de crisis COVID-19 zijn gecorreleerd met de veerkracht van zijn economie, volgens een nieuw rapport door huis mede-investerend bedrijf Unison.

Veerkrachtige industriële sectoren – “waar bedrijven in staat zijn geweest om de productiviteit te handhaven tijdens de pandemie en zich aan te passen aan het marktklimaat,” volgens Unison – hebben gezien een hoger niveau van stabiliteit van de werkgelegenheid. Sectoren als financiële dienstverlening en informatietechnologie, waarin veel mensen op afstand kunnen werken, zijn veerkrachtig. Kwetsbare sectoren zoals detailhandel, productie en horeca hebben echter veel ernstiger banenverlies gezien.

“Historisch gezien, steden met hoge concentraties van banen in veerkrachtige industriële sectoren ervaren het snelste herstel van de huizenprijzen,” zei Bridie Gray, Unison’s vice-president van onderzoek. “Bovendien is de woning door shelter-in-place orders uitgegroeid tot een centrum voor commerciële en retailactiviteiten. Werken en winkelen vanuit huis zijn de nieuwe norm. vastgoedkapitaal begint een circulaire rotatie uit niet-geïsoleerde retail- en commerciële ruimtes zoals winkelcentra en kantoorgebouwen. Investeren in gediversifieerd residentieel vastgoed, met een kanteling naar veerkrachtige steden, zal institutionele beleggers een betere, meer evenwichtige blootstelling aan de Amerikaanse economie bieden.”

In eerdere recessies, stijgingen van de werkloosheid hebben meestal gecorreleerd met dalingen van de huizenprijzen – en de twee factoren zijn geografisch verbonden, volgens het rapport. Bijvoorbeeld, tijdens de Grote Recessie, Las Vegas zag een 10% piek in de werkloosheid en een 62% daling van de huizenprijzen. Dallas, die zag slechts een 4% stijging van de werkloosheid, rapporteerde een 10% daling van de huizenprijzen.