De existentiële bedreiging voor hypotheken

“Er zijn niet genoeg jongeren in de industrie,” zegt Laura Brandao, voorzitter van het Visionaire programma van de National Minority Mortgage Banker Association (NAMMBA). “Niet als initiator, maar ook niet in de backoffice.”

Brandao wijt een groot deel van het tekort aan nieuw bloed in de industrie aan de gebeurtenissen van 2008, die de industrie in de publieke geest bezoedeld. Die in hun vormende jaren op het moment had weinig reden om een carrière in hypotheken te overwegen. Degenen die al begonnen waren met hun carrière hadden alle reden om te zoeken naar groenere, of minder verschroeide, weilanden. Brandao herinnert zich die dagen nog goed.

“Op het hoogtepunt van de crash, mensen in de industrie moest een beslissing te nemen – doen ze steken het uit of doen ze borgtocht?” herinnert ze zich. “Ieder van ons die bleef besefte dat in die tijd geen nieuwe mensen kwamen in onze gemeenschap. Voor waarschijnlijk tien jaar, geen jonge mensen kwamen binnen. We hebben mensen van in de 40, 50, 60, maar niet veel jongeren, want zo lang wilden geen jongeren zich bij onze branche aansluiten.”

Volgens de Originator Census van 2017 van Stratmor Group, in Greenwood Village, Colorado, was de gemiddelde leeftijd van een hypotheekverplaatser ten tijde van de volkstelling ongeveer 46 jaar oud. Iets minder dan een op de vijf lening officieren was ouder dan 55, terwijl minder dan een op de zeven was jonger dan 35. Deze cijfers zijn verbeteringen ten opzichte van het jaar ervoor, toen iets meer dan één op de vijf initiatiefnemers ouder was dan 55 jaar.