Amerikaanse huizenprijzen gedoopt in mei

Amerikaanse huizenprijzen rapporteerden een daling in mei – als gevolg van de vroege impact van de coronavirus shutdowns op de huizenmarkt eind maart en in april.

Huizenprijzen landelijk waren 0,3% lager dan in april, maar bleef 4,9% hoger dan een jaar geleden, volgens de Federal Housing Finance Agency (FHFA) House Price Index (HPI).

Een daling van het aantal transacties rijden de HPI was de reden voor de lichte maand-op-maand daling in mei, volgens Lynn Fisher, adjunct-directeur van de divisie van onderzoek en statistieken bij FHFA.

“De mei HPI resultaten zijn gebaseerd op contracten te koop ondertekend eind maart en de hele maand april, dat was een periode waarin veel staten aangekondigd stay-at-home orders,” Fisher gezegd. “Het aantal transacties dat de FHFA HPI in mei van stroom voorziet, daalde met iets meer dan 30% ten opzichte van een jaar geleden, als gevolg van de vroege effecten van COVID-19-shutdowns. Op basis van de opleving in hypotheekaanvragen voor huisaankopen en hangende woningverkopen in mei, verwachten we dat het aantal transacties in juni enigszins is toegenomen.”